Rudolfova patišpanj torta

Nasi NedevaNasi Nedeva
Početnik
14432
Rudolfova patišpanj torta
Fotografije: Nasi Nedeva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Jedna fantastična i veoma jednostavna torta za pravljenje"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • brašno - 400 g
  • ulje - 8 kašika
  • šećer - 200 g
  • slatka pavlaka - 200 g
  • jagode - 300 g
  • kompot od jagoda - 1 komad
  • menta - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Odvajamo belanca od žumanaca u duboku posudu.

Mutimo belanca sa šećerom u krem za puslice.

Dodajemo žumanca i brašno tako što mešamo špatulom kako bi se dobilo patišpanj testo.

Pečemo u visokoj tepsiji, sipamo tako što celu tepsiju podmazujemo uljem kako bi se dobro odlepilo.

Kora koja se dobija je dosta visoka i peče se na 180 stepeni 25-30 minuta dok čačkalica ne bude suva.

Kada se ohladi, sečemo je na dva dela i zalivamo je sokom iz kompota.

Mutimo pavlaku i stavljamo na prvu koru tri pune kašike.

Ređamo jagode iz kompota na pavlaku i spajamo dve kore.

Premazujemo pavlakom celu tortu i ukrašavamo jagodama, presečenim na polovine i svežom mentom.

Po želji mogu da se dodaju orašasti plodovi u tortu sa pavlakom.

Rudolfova patišpanj torta je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: