Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Brza patišpanj torta

Brza patišpanj torta

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Brza patišpanj torta1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Brz, ukusan, mekan i jednostavan patišpanj, koji se priprema za samo 15 minuta"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer u prahu - 6 supenih kašika
  • brašno - 6 supenih kašika
  • za glazuru
  • pavlaka - umućena (šlag)
  • marmelada - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Uz pomoć miksera umtite belanca na čvrst sneg. Mutite pažljivo i dodajte malo po malo brašna.

Nakon toga dodajte prethono umućena žumanca sa šećerom.

Gotovu smesu sipajte u prethodno namazan i brašnom posut kalup za pečenje. Peče se dok ne bude gotovo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Gotovu koru ostavljamo da se ohladi. Vadi se iz kalupa i uz pomoć odgovarajućeg noža seče na 2-3 kore.

Svaka kora se maže smesom od umućene pavlake i/ili omiljenog slatkog. Završavamo samo umućenom pavlakom. Možete preliti i glazurom po želji.

Ostavljamo u frižider na 2 sata i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: