Način pripreme
Rastvrite kvasac u malo vode, šećera i pospite sa 1-2 supene kašike brašna. Ostavite da nadođe i sa ostalim sastojcima zamesite testo. Potopite paprike/paradajz u vrelu vodu i sitno iseckajte. Pomešajte ih sa maslinovim uljem i bosiljkom.
Podelite testo na dva dela. Jedan razvijte oklagijom u pravougaonu koru. Namažite je maslinovim uljem i pospite paprikama, isečenim peršunom i rendanim kačkavaljem. Uvijte u rolat i isecite po dužini.
Dva dela okrenite sa isečenim delom na gore. Pažljivo uvijte krajeve i podvijte sa strane. Premesite hleb u pravougaoni kalup. Kad nadođe namažite ga žumancem i maslinovim uljem. Pecite na 200 stepeni dok ne bude.
Od duruge lopte testa možete napraviti još jedan hleb ili pogačice-mafine. Razvijte koru. Od nje isecite krugove velikom čašom. Preko svakog stavite malo paprika sa maslinovim uljem.
Presavijte jedanput, nakon toga još jednom (da se dobije trougao). U kalupe za mafine stavite po tri trougla. Kada nadođu premažite ih žumancem i pecite.