Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Dinstane pileće džigerice u karamelizovanoj jabuci

Dinstane pileće džigerice u karamelizovanoj jabuci

Dinstane pileće džigerice u karamelizovanoj jabuci
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Odlična kombinacija karamelizovanim jabukama i ukusnim džigericama"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • jabuke - 3 - 4 srednje veličine
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 1/2 šolje
  • šećer - 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Odmrznite i očistite pileće džigerice.

Dinstajte u masnoći i alevoj paprici dok ne budu gotove. Začinite solju i biberom.

Oljuštite luk i rendajte na fino rende na krugove. Propržite luk sa 2-3 supene kašike ulja i 1 supenom kašikom šećera. Pržite dok se luk ne karamelizuje.

Isecite jabuke na pola i karamelizujte sa preostalim šećerom i 1 kašičicom ulja. Dinstajte, okrećite ih s vremna na vreme dok ne omekšaju.

Servirajte, stavite parče jabuke preko podloge od karamelizovanog luka.

Po sredini stavite dinstane džigerice, a odozgo ponovo parče jabuke.

Dinstane pileće džigerice u karamelizovanim jabukama su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: