Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Dinstane pileće džigerice na grčki način

Dinstane pileće džigerice na grčki način

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Dinstane pileće džigerice na grčki način
Fotografije: Ivelina
1 / 3
15/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Obožavamo pileće džigerice na grčki način"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g, sveže
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • paradajz pire - 200 g
  • belo vino - 150 ml
  • peršun - 1 vezica ili po ukusu
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • origano
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo operemo džigerice, ocedimo u cediljki i osušimo kuhinjskim ubrusom.

Zagrevamo ulje ili maslinovo ulje u dubokom tiganju i zapržimo očišćene i isečene čenove belog luka oko 20 sekundi ili da se blago aromatizuje ulje.

Nakon toga dodajemo pileće džigerice. Kuvamo oko 3 minuta i nakon toga dodajemo luk. Kuvamo na srednje niskoj temperaturi.

Nakon što se zaprže luk i džigreice, dodajemo biber, origano, majčinu dušicu i so.

Dodajemo paradajz pire i ostavljamo da se zaprži i izdinsta oko 10 minuta, nakon toga belo vino. Dinstamo dok se ne zgusne.

Pispamo svež peršun pre serviranja. Uživajte u ovom neverovatno ukusnom jelu!

Dinstane pileće džigerice na grčki način su sjajne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: