Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Hrskave pileće džigerice

Hrskave pileće džigerice

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Hrskave pileće džigerice
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Vi izaberite prilog, mi vam dajemo recept za hrskavu pileću džigericu"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • ulje - 50 ml
  • čili sos - 50 ml
  • ljute paprike - 1 kašičica, mlevene suve (opciono)
  • beli luk - 3 čena
  • so - po ukusu
  • brašno - za uvaljivanje
  • zelena salata - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pileće džigerice i presecite ih na pola.

U duboku posudu stavite džigericu i prelijte je vrelom vodom i 1 kašikom sirćeta. Nakon 5 minuta operite džigericu i dobro je ocedite.

Zagrejte ulje na vatri na srednjoj temperaturi. Uvaljajte džigericu u brašno i stavite ih da se prže.

Čim je džigerica skoro gotova, dodajte presovani beli luk, čili sos i ljute paprike. Posolite po ukusu.

Gotove hrskave pileće džigerice izvadite iz ulja i izvadite ih u tanjir na papirni ubrus.

Na taj način ćete se osloboditi viška masnoće.

Poslužite pohovane džigerice uz zelenu salatu ili drugi prilog po vašoj želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: