Način pripreme
Nakon što pripremimo palačinke kojih je sedam.
Zato što, ako ih je više, slana torta postaje veoma visoka i nije odgovarajuća za sečenje.
Biramo odgovarajući veliki tanjir kako bismo oblikovali tortu.
Piletinu sečemo veoma takno i kačkavalj ostavljajući malo parče za ukras.
Bri sir i topljeni sir na koltuiće.
Palačinke slažemo jednu na drugu neizmenično stavljajući ljutenicu i majonez. Na prvu palačinku stavljam ljutenicu sa kačkavaljem, na sledeću - majonez sa pilećim mesom.
Kada završimo sa kačkavaljem i kobasicama, na predposlednju palačinku stavljamo sireve.
Odozgo sasvim blago majonezom premazujem poslednju kako bi se zalepio izrendani kačkavalj za ukras.
Sečemo šargarepu i masline i ukrašavamo prema našoj mašti i osećaju.
Neka vam je slatko sa mojom prazničnom novogodišnjom tortom od palačinki!