Pita od bundeve i jabuke

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
20/02/2020
"Ova pita od bundeve je bez oraha, ali je toliko ukusna, da se to što nedostaju uopšte ne oseća "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano203
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 250 g, fine
  • bundeva - 350 g (očišćena i oljuštena)
  • jabuka - 1 komad, 90 - 100 g (očišćena i oljuštena)
  • šećer - 100 g, kristal, fini
  • ulje - 50 - 60 ml
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte bundevu i jabuku u posudu i pospite kristal šećerom. Ostavite 5-10 minuta da puste malo soka.

Sipajte skoro celu količinu ulja i mešajte nadev za pitu od bundeve. Preostalim uljem namažite dno i zidove okrugle posude za pečenje prečnika 28 cm.

Razvijte kore za pitu na blago navlaženu krpu da se poslednje ne isuše. Rasporedite ravnomerno nadev i uvijajte dve po dve.

Poređajte u obliku puža u posudu i po želji namažite odozgo uljem, ako vam je ostalo.

Ispecite pitu od bundeve i jabuke na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta ili dok ne dobije zlatastu preplanulost.

Kada se ohladi pospite obilno šećerom u prahu.

To je klasična pita od bundeve omiljena svima i uprkos tome što nema oraha u njoj, ona je sjajna.

Uvek možete i vi nešto da dodate, na primer malo suvog grožđa ili cimeta, listiće badema ili druge orašaste plodove.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar