Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Preliveni kiseli krastavčići

Preliveni kiseli krastavčići

Boryana AtanasovaBoryana Atanasova
Šegrt
5114213
Preliveni kiseli krastavčići
Fotografije: Boryana Atanasova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije
6
"Za ovakve kisele krastavce mogu se koristiti i veći krastavci, kao što sam ja koristio u ovom slučaju."

Potrebni sastojci

  • kornišoni - 3 kg, malih krastavčića
  • biber - 12 zrna
  • korijander - 12 zrna
  • beli luk - 13 čenova
  • mirođija
  • lozovača
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Koristim tegle za kompot i jednu veću teglu od 1.200 ml. Inače, sama doza je za šest tegli za kompot.

U svaku teglu stavite 3 zrna bibera, 3 zrna korijandera, jednu grančicu suve mirođije, 1 kašiku soli, 2 kašike lozovače.

Poređajte oprane krastavce. Prokuvajte 3 litre vode. Prelijte ovako pripremljene krastavce.

Tegle se hermetički zatvore, dobro protresu i okrenu naopačke. Pratite njihovo stanje oko 2 nedelje.

Za ovakve kisele krastavce mogu se koristiti i veći krastavci, kao što sam ja koristio u ovom slučaju.

I ukusno vam bilo sa mojim prelivenim kiselim krastavčićima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: