Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta sa breskvama i čokoladnim kremom

Torta sa breskvama i čokoladnim kremom

Torta sa breskvama i čokoladnim kremom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Sjajna tortica sa čokoladnim kremom i voćem za raskoš"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 2 komada
  • pavlaka - 500 ml
  • kompot od breskvi - 2 komada (po 500 g)
  • želatin - 2 komada, dr Oetker (po 10 g)
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • suvo grožđe
  • trešnje - ušećerene
  • krem - 1 šolja, istopljeni čokoladni krem za torte
  • rum - 1 supena kašika
  • keksići - 3 - 4 komada, čajni (izmrvljeni)
* merne jedinice

Način pripreme

Pavlaku umutite u gust krem. Kore zalijte mlekom i rumom.

Rastvorite želatin prema upuststvu na pakovanju.

Umutite jedan kompot u blenderu i dodajte rastvoreni želatin. Stavite koru na odgovarajući tanjir.

Namažite je pavlakom i ravnomereno je rasporedite. Pospite suvim grožđem i trešnjama.

Stavite drugu koru i namažite kremom od breskvi. Odozgo poređajte voće iz drugog kompota.

Obilno namažite čokoladnim kremom.

Čokoladnu tortu sa strane garnirajte izmrvljenim keksićima.

Torta sa breskvama i čokoladnim kremom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: