Torta punjena kremom i breskvama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
10/11/2017
"Idealan dodatak jutarnjoj kafi - osvežavajuća torta puna voćnog ukusa "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano158
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 1 komad, patišpanj
  • puding - 1 komad, vanila
  • sveže mleko - 500 g
  • šećer - 100 g
  • belanca - 2 komada, umućena u sneg
  • breskve - 1 tegla
  • čokoladne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite koru i izdubite je tako da ima dno i bar 2 cm ivicu. Sirupirajte sokom ili kompotom.

Skuvajte mleko (400 ml) sa šećerom (50 g). Dodajte mu rastvoren puding u 100 ml mleka.

Mešajte dok se ne zgusne i sklonite sa ringle. Ostavite da se ohladi. Dodajte izdubljen deo kore i breskve oceđene i isečene na parčiće.

Promešajte dobro i napunite koriu.

Karamelizujte ostatak šećera. U tankom mlazu ga dodajte u umućena belanca, mešajući neprestano. Namažite tortu kremom i pospite čokoladnim mrvicama.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar