Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje, kiselo mleko i prašak za pecivo. Izmešajte.
Dodajte brašno, vanilu i koru limuna.
Treba da dobijete gusto testo za kolač. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna.
Sipajte smesu u tepsiju sa nelepljivim dnom. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna.
Sipajte smesu u tepsiju sa nelepljivim premazom. Pecite u rerni do 200 stepeni dok ne bude gotovo.
Izvadite koru i ohladite je. Rasecite je horizontalno na dva jednaka dela dok se ne dobiju dve kore.
Odvojte otprilike 1 šolju svežeg mleka i rastvorite skrob.
Ostalo mleko kuvajte dok ne bude gotovo, dodajte šećer i u tankom mlazu rastvoreni skrob. Neprestano mešajte dok se krem ne zgusne.
Slepite obe kore kremom i obilno zalijte tortu odozgo.
Pospite kokosovim brašnom /može i orasima/ i garnirajte čokoladnim jajima.
Ohladite pre posluživanja.
Domaća torta Vanila je gotova.