Način pripreme
Za kore umutite belanca i šećer u čvrst sneg. Dodajte ih mlevene orahe i brašno i pažljivo promešajte pomoću špatule. Od dobijene smese ispecite 3 jednake kore u nauljanom plehu.
Pecite u umereno zagrejanoj rerni na 180 stepeni nakratko i vodite računa da vam ne zagore. Kada se korice ispeku, ostavite ih da se ohlade.
Za krem, u posudu na ringli stavite 800 ml svežeg mleka sa šećerom da se zagreje. Umutite žumanca u penasti krem dok ne pobele i dodajte polovinu maslaca i preostalih 200 ml svežeg mleka.
Oko 4 kašike skroba razmutite u malo vode. Otopite čokoladu sa preostalim maslacem. Dodajte mleku smesu sa žumancima uz neprestano mućenje, a zatim odmah posle dodajte i skrob.
Mešajte na ringli, dok se smesa ne zgusne i sklonite. Pomešajte krem sa otopljenom čokoladom i promešajte. Ostavite da se ohladi, tako što ga pokrijete providnom folijom. pa ga pomešajte sa pavlakom koju ste umutili u sneg.
Dobijenim kremom slepite kore na odgovarajućem poslužavniku. Celu tortu dobro posipajte mlevenim orasima sa svih strana i napravite ukrase od nekoliko celih polovina oraha.
Komentari