Način pripreme
Potopite čia semenke u vodu oko 30 minuta ili dok ne nabubre.
Oljuštite i isecite kivi, očistite i isecite jagode takođe.
Voće stavite u bokal blendera i dodajte med (ili agavin sirup), kiselo mleko mleko, bademovo mleko i nabubrele semenke čie zajedno sa želatinoznom supstancom koja se formira od njih.
Sve sameljite maksimalnom brzinom 1 minut.
Sipajte u čašu, ukrasite komadićima voća i poslužite. Ako želite da se šejk još više zgusne, stavite ga na neko vreme u frižider, čime će se još više zgusnuti.
Možete dodati i mrvljeni led i sve zajedno samleti. Druga opcija je da vaše voće bude prethodno zamrznuto.
Ovaj šejk je ne samo koristan, već i veoma zasićuje i kada ga popijete ujutru, garantuje da do ručka nećete jesti razne druge slatkiše ili poslastice kojima ćete narušiti dijetu ili zdrav način ishrane.
Šejk od kivija, jagoda i čie je vaša ukusna tajna za mršavljenje.