Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Medena torta»Lenja francuska seoska torta

Lenja francuska seoska torta

NikiNiki
Guru
565853k
Lenja francuska seoska torta3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Upravo ovakve tortice volimo - ukusne i veoma jednostavne za spremanje"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • med - 100 g
  • šećer - 180 g
  • maslac - 100 g
  • soda - 1 kašičica
  • brašno - 190 g
  • so - 1 prstohvat
  • Krem
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • kisela pavlaka - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mutimo jaja sa šećerom, dodajemo rpstohvat soli, dodajemo brašno i mešamo.

Med topimo i u njega dodajemo sodu.

U med dodajemo smesu od jaja, pažljivo mešamo i delimo na 2 dela.

Jedan deo sipamo u tepsiju i pečemo u prethodno azgrejanoj rerni na 180 stepeni 5-6 minuta. Nakon toga pečemo i drugi deo.

Pavlaku mutimo sa šećerom, nakon toga dodajemo kiselu pavlaku, dobro mešamo.

Sastavljamo medenu tortu tako što naizmenično slažemo koru i krem.

Lenja francuska seoska torta je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: