Način pripreme
Za nadev:
Operemo svež spanać i sitno ga naseckamo, u njega dodajemo izrendani sir i kačkavalj.
Razbijemo i jedno celo jaje, a od drugog stavljamo samo belance, a žumance odvajamo u posudicu za premazivanje pite sa spanaćem.
Dodajemo prstohvat soli i crni biber u smesu i mešamo dok se ne dobije homogena smesa.
Istopimo maslac. Stavljamo jednu koru i premazujemo je odgovarajućom četkicom maslacem.
Na nju stavljamo drugu koru i raspoređujemo nadev sa spanaćem. Uvijamo je u dugački rolat.
U pravougaonu tepsiju podmazanu maslacem stavljamo koru sa nadevom uvijenu u rolat. Ovo ponavljamo dok se sastojci ne potroše.
Već poređane pitice premazujemo žumancem i posipamo miksom sirovih semenki.
Pita sa spanaćem i sirom u tompusima se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200°С otprilike 25-30 minuta.
Prijatno!