Način pripreme
Za ove ukusne zalogaje možete koristiti kombinaciju različitih vrsta sireva.
Važno je da se pridržavate proporcija - 200 g tvrdog sira i 100 g mekog ili sitnog sira.
Zapecite u suvom tiganju posebno susam i bundevine semenke, one će vam biti potrebne za uvaljivanje zalogaja. Ostavite ih da se ohlade, nakon čega naseckajte ili blendajte bundevine semenke.
Takođe sameljite i orahe.
Izrendajte tvrde sireve i stavite ih u posudu.
Dodajte ih u krem sir (sitni sir), kao i sitno naseckanu svežu mirođiju i peršun.
Takođe dodajte crni biber, čili i orahe i izmešajte. Probajte i ako je potrebno, dodajte malo soli.
Blago navlažnjenim prstima od smese oblikujte male kuglice, uvaljajte ih u zapečeni susam i bundevine semenke.
Nakon toga stavite zalogaje u frižider na nekoliko sati da se stegnu.
Servirajte ove ukusne mlekadžijske zalogaje, zalivena sa malo tečnog meda.