Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete Karbonara u Instant Potu

Špagete Karbonara u Instant Potu

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Špagete Karbonara u Instant Potu
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Špagete Karbonara u Instant Pot nisu prosto ukusno jelo - nemojte ih pravite ako niste spremni da ih pravite svake nedelje"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • šunka - 200 g
  • luk - 1 komad, mali
  • beli luk - 1 čen
  • kravlji maslac - 2 supene kašike
  • pileći bujon - 1 i ½ šolja
  • špagete - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • so - ½ kašičice
  • parmezan - 3 supene kašike
  • kačkavalj - ½ šolje
  • tečna pavlaka - 1 šolja ili pekorino
  • muskatni oraščić
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu kukera se stavlja maslinovo ulje i pritiska se Sauté i regliše tako da je na More ili High.

Kada se maslinovo ulje zagreje, dodaje se šunka prethodno sitno naseckana da se dinsta otprilike 8 minuta dok ne promeni svoju boju.

Kada se šunka proprži, vadi se i ostavlja se sa strane. U istu masnoću se dodaje luk sitno naseckan u šerpu, dodaje se i kravlji maslac i ostavlja se da se proprži na otprilike 3 minute.

Dodaju se i čen belog luka prethodno pasiran. Dodaje se i bujon u luk. Špagete se lome kroz sredinu i stavljaju se u kuker.

Dobro rasporedite špagete kako bi bujon mogao da ih pokrije. Pričvrstite poklopac i pritisnite Keep Warm/Cancel i zatim Manual ili Pressure Cook pod visokim pritiskom na 7 minuta.

Dok se špagete kuvaju, u posudi izmešajte jaja, izrendani parmezan i so. Oslobodite i otvorite poklopac kada su špagete gotove i dobro ih izmešajte. Dodajte tečnu pavlaku i začinite muskatnim oraščićem i mešajte otprilike minutu i sipajte smesu od jaja.

Mešajte špagete Karbonara neprestano otprilike 3 minuta dok smesa od pavlake i jaja ne počne da se zgušnjava.

Dodajte izrendani kačkavalj ili Pekorino i veoma dobro izmešajte dok se istopi u sosu špageta Karbonara u Instant Potu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: