Musaka po Zoni

RumiRumi
Šegrt
241050
Musaka po Zoni
Fotografije: Rumi
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Musaka u Zoni - ukusna, sočna i dijetalna."

Potrebni sastojci

  • crni luk - 120 g (1 BV)
  • paradajz - 100 g
  • jaja - 3 komada (3BP)
  • krompir - 540 g (9 BV)
  • brašno - 14 g (1 BV)
  • sveže mleko - 220 ml (1 BVP)
  • mleveno meso - 280 (8 BP)
  • maslinovo ulje - 2 kašičice (6 BM)
  • čubar
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i operite krompir. Isecite ga na male kockice.

Sitno iseckajte luk i propržite na maslinovom ulju. Mleveno meso prethodno pomešajte sa malo vode i dodajte luku.

Kuvajte dok ne postane mrvičasto.

Dodajte krompir, prelijte sa malo vode i sačekajte da omekša. Zatim dodajte paradajz i začine.

Sipajte smesu u pleh i pecite musaku dok se potpuno ne skuva i tečnost ne ispari.

Preliv pripremite odvojeno. Umutite jaja i dodajte brašno, mleko i malo soli.

Prelijte preko gotove musake i pecite na jakoj vatri dok ne porumeni.

Poslužite uz vašu omiljenu salatu.

Čitava musaka u Zoni je 12 BPVM.

Pogledajte i kako napraviti picu prema zoni i ukusni kolač prema zoni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: