Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Čokoladna torta Korak po korak

Čokoladna torta Korak po korak

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2173k216
Čokoladna torta Korak po korak
Fotografije: Anonymous
1 / 3
18/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Ova čokoladna torta se priprema jednostavno, jer imate recept korak po korak"

Potrebni sastojci

  • brašno - 195 g, belo
  • šećer - 200 g, krsital
  • kakao - 25 g, punomasni
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • so - 1/4 kašičice
  • maslac - 75 g, istopljen
  • topla voda - 240 ml
  • sok od limuna - 1 kašika
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • Čokoladna glazura
  • čokolada - 170 g, za topljenje
  • pavlaka - 180 ml, slatka 35 - 40 %
  • maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 175 stepeni

Kalup kvadratni, blago namazan - 20 cm

U posudo se pomešaju brašno, šećer, kakao kroz cediljku, soda za hleb, prašak za pecivo i so.

Meša se žičanom mutilicom. Dodaje se topla voda, promešana sa sokom od limuna, ekstrakt vanile i istopljen maslac. Smesa se sipa u kalup. Udara se po površina da bi izašao vazduh.

Peče se na 175 stepeni oko 30-35 minuta. Kad se probuši drvenim dugim ražnjićem treba da izađe suv. Ohladi se potpuno u samom kalupu.

Čokoladni ganaš:

U posudu se stavlja čokolada na parčiće, dodaje se 180 ml pavlake i kašika maslaca i stavlja se na paru da se istopi.

Sklanja se sa ringle i ostavlja na sobnoj temperaturi, dok se ne zgusne da bude čvrsto i elastičnije.

Sipa se preko čokoladne torte, rastrese se blago sa svih strana, da se rasporedi pravilno i ostavlja se na sobnoj temperaturi dok se ne stvrdne.

Čokladna torta Korak po korak je sjajna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: