Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Supa sa ćuftama sa ćurećim mlevenim mesom

Supa sa ćuftama sa ćurećim mlevenim mesom

ažurirano:
Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
505973k
Supa sa ćuftama sa ćurećim mlevenim mesom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Evo tako se pravi najaromatičnija i ukusna supa sa ćuftama!"

Potrebni sastojci

  • ćureće mleveno meso - 250 g, od buta
  • šargarepe - 2 komada
  • celer - 50 g, svež
  • luk - 2 glavice
  • pirinač - 1/2 šolje
  • belanca - 1 komad
  • maslac - 60 g
  • peršun - 1/2 vezice
  • šareni biber - 3 prstohvata
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepa se oguli, opere i sitno nasecka.

Celer se opere i nasecka na male kockice.

Luk se očisti, opere i sitno nasecka.

Peršun se očisti, opere i sitno nasecka.

Šargarepe, polovina luka i celer se stavljaju u šerpu u kojoj će se kuvati supa.

Hladna supa se zaliva sa 500 ml vode i soli i dinsta se.

Pirinač se pere dok voda ne bude bistra.

Mleveno meso za supu se stavlja u malu posudu.

Dodaje se polovina opranog pirinča, ostali luk, polovina peršuna i belance.

Mleveno meso se veoma dobro umesi i oblikuju se male ćufte.

Kada se povrće izdinsta dodaju se 2 l vruće vode.

Kada voda uzavri dodaju se ćufte.

Kuva se 20 minuta, nakon čega se dodaje ostali pirinač u supu.

Kuva se 10 minuta, nakon čega se dodaje ostali peršun i maslac.

Ringla se isključuje i šerpa sa supom sa ćuftama se ostavlja na još 10 minuta na ringli.

Probajte i vi da pripremite ovu aromatičnu supu sa ćuftama sa ćurećim mlevenim mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: