Način pripreme
1. Jagnjeće iznutrice se skuvaju i iseku na sitno, a bujon se procedi.
2. Stari luk, paradajz i dva struka mladog luka se samelju i zaprže u ulju. Narenda im se na fino rende šargarepa i drugi struk luka se isecka.
3. U zaprženo povrće se sipa bujon, začinjava se solju, biberom i kašikom nane i kuva se 15 minuta pod poklopcem. Može da se doliva voda da se razredi ako je neophodno.
4. Dodaje se zamrznut bob i isečene iznutrice i kuva se jop 15-20 minuta ili koliko je naznačeno na pakovanju boba. Bob možete da koristite i svež, prethodno skuvan.
5. Čorba se sklanja sa vatre, stavlja se još aromatične nane i kašika sirćeta i ostavlja se 5 minuta da spadne temperatura.
6. Za zapršku žumanca se mute sa kiselim mlekom i prstohvatom soli. Dolivaju im se dve-tri kutlače bujona od jagnjeće čorbe, da se izjednače temperature, nakon toga sve se sipa nazad u šerpu.
7. Jagnjeća čorba sa bobom se servira vruće sa ljutim mariniranim paprikama.
Prijatno!