Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Čorba od pečuraka sa lopticama

Čorba od pečuraka sa lopticama

ZoriZori
Guru
7292375k216
Čorba od pečuraka sa lopticama
Fotografije: Zori
1 / 5
07/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Dodajte u omiljenu čorbu sa lopticama i malo pečuraka za miris i jedite sa užitkom"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g, mešano
  • pirinač - 3 - 4 supene kašike
  • šargarepa - 1 komad
  • belanca - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad
  • pečurke - 1 puna šaka dupla
  • peršun - 1/4 veze
  • biber
  • kumin
  • čubar
  • so - po ukusu
  • brašno - za valjanje loptica
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • za zapršku
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • žumanca - 1 komad
  • brašno - 1 supena kašika
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Za loptice sitno izrendajte 1/4 šargarepe i pola glavice luka. Pomešajte sa mlevenim mesom, dodajte oprani pirinač, belance, začine po ukusu - so, biber, kumin, čubar.

Pomešajte mlevno meso i oblikujte vlažnim rukama loptice. Uvaljajte svaku u brašno.

Stavite u šerpu 2 litre vode da provri. Kad provri stavite 1 kašičicu soli i 2-3 supene kašike ulja.

Nakon što voda provri, dodajte u nju sitno iseckanu polovinu crnog luka, šargarepu i papriku, isečene na kockice. Kad povrće počne da vri, stavite u supu loptice od mlevenog mesa, jednu po jednu.

Nakon što čorba provri i loptice počnu da plivaju po površini, dodajte pečurke, isečene na četvrtine. Ostavite da se krčka 25-30 minuta na tihoj vatri.

U posudu odvojite 1-2 kutlače od bujona iz supe, sačekajte da se ohladi i u njemu umutite kiselo mleko, brašno, žumanca i iseckani beli luk.

Dodajte u supu koja vri, uz neprestano mešanje. Ostavite takođe nekoliko minuta na vatri i nakon toga obilno pospite iseckanim peršunom, solju i biberom po ukusu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti