Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pikantna azijska svinjetina

Pikantna azijska svinjetina

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Pikantna azijska svinjetina4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Pikantna azijska svinjetina - majstorsko delo koje nas da ogladnimo pre vremena"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g, komadi
  • skrob - 1 supena kašika
  • pečurke - 500 g
  • sušene pečurke - 100 g, kineske, crne
  • šargarepe - 1 komad
  • crvene paprike - 1 komad
  • klice mung pasulja - 150 g
  • praziluk - ½ struka
  • strukići bambusa - 150 g
  • zeleni grašak - 1 šaka, zamrznut
  • boranija - 1 šaka, zamrznuta
  • luk - 1 glavica
  • soja sos
  • crni biber
  • ljuta aleva paprika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu svinjetinu na kineski način meso se nasecka na male svinjske zalogaje. Povrće se isecka na jednake trakice, prazuluk na kolutiće, a luk na polumesece.

Pečurke se naseckaju na četiri, a kineske crne pečurke se stavljaju u posudu i zalivaju se ključalom vodom 15 minuta. Čim se ohlade, po potrebi se naseckaju na menj komadiće.

U dubok vok tiganj se stavlja ulje da se zagreje. Stavlja se naseckano meso i začinjava se crnim biberom. Meso treba da se zaprži.

Kada je gotov, stavlja se u drugu šerpicu bez masnoće sa 1 šoljicom vode da se dinsta.

U vok tiganj sa mašću se dodaje povrće, prvo šargarepa, nakon čega pečurke, paprike, praziluk i luk i na kraju ostalo povrće da se proprže na 4-5 minuta.

Kada je sve povrće proprženo, dodaje se i gotovo svinjsko meso.

Kinesko jelo je posoli i meša se da se pomešaju sastojci.

Dodaje se 1 supena kašika skroba, 1 supena kašika soja sosa, beli luk u prahu 1 kašičica, 1 supena kašika pirinčanog sirćeta, 2 supene kašike meda, po želji ljuta aleva paprika, 1 /2 kašičice crnog bibera, đumbir, 1 kašičica belog luka u prahu i ljuta aleva paprika po ukusu.

Mešajte pikantnu azijsku svinjetinu i odmah poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: