Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Svadbena torta na dva sprata

Svadbena torta na dva sprata

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Svadbena torta na dva sprata2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
140 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
160 min.
"Ukoliko ste vi srećnik koji će praviti svadbenu tortu - svadbena torta na dva sprata je vaša pametna opcija"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 4 komada, velike
  • kore za tortu - 4 komada, male
  • za krem
  • kisela pavlaka - 4 kantice
  • krem sir - 500 g
  • maskarpone - 1.2 kg
  • sveže mleko - 1.6 l, skuvano
  • šećer u prahu - 6 šolja
  • ukras
  • kravlji maslac - 1 šoljica
  • maslac - 1 šoljica, kravlji
  • šećer u prahu - 3 šolje
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • maline - 1 šaka
  • borovnice - 1 šaka
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko se zagreva na ringli u velikoj šerpi i u njega se dodaju pavlaka, sirevi i šećer. Meša se dok se ne dobije gust homogeni krem, nakon čega se sklanja da se ohladi.

Prva kora se stavlja na poslužavnik i maže se delom krema. Nakon toga se stavljaju i ostale tri tako što se poslednja ne maže. Dolazi red i na male kore.

Prva se premazuje sa jedne strane i stavlja se u sredinu velike kore tako što se krem stavlja između dve. Nakon toga se mala kora premazuje i sa gornje strane. Na nju se ređaju i ostale kore koje se takođe mažu.

Posle se buduća svadbena torta premazuje ostatkom krema sa svih strana špatulom. Dobro se izgladi. Torta sa pavlakom se stavlja u frižider na 3 sata.

Vadi se kako bi se ukrasila sa još krema. On se sprema tako što se u posudi pomešaju zagrejani maslac, maslac, šećer u prahu i sveže mleko.

Sve se izmeša i stavlja u špric. Njime se špricaju kalupčići po rubu kora. Poslednji sprat torte se ukrašava voćem.

Možete improvizovati sa ukrasom za svadbenu tortu na dva sprata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Predivna torta,prava čast za dekoraciju
02.03.2023 17:11