Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta sa pavlakom na tri sprata

Torta sa pavlakom na tri sprata

Kristina BonevaKristina Boneva
Pomoćnik kuvara
12171
Torta sa pavlakom na tri sprata
Fotografije: Kristina Boneva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
10
"Da jedeš tortu sa pavlakom na tri sprata je kao da se penješ uz stepenice sreće"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 2 šolje
  • brašno - 2 šolje
  • ulje - 2/3 šolje
  • kafa - 1/2 šolje iz aparata, po želji
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 2 komada
  • brašno od rogača - 2 supene kašike, ili kakao
  • mlaćenica - 1 šolja
  • za krem
  • tečna pavlaka - 400 ml, za mućenje
  • za ganaš
  • pavlaka - 100 ml
  • crna čokolada - 200 g
  • za ukras
  • jagode - ili banane
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu kora u posudi pomešajte prosejano brašno, vanilu, prašak za pecivo i brašno od rogača (kakao).

U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom. Mutite mikserom oko 10 minuta. Nakon toga dodajte ulje, kafu i mlaćenicu.

Mlaćenicu možete napraviti tako što ćete u jednu šolju svežeg mleka dodati po 1 supenu kašiku soka od limuna

Kad se sastojci dobro umute dodajte i suve sastojke. Dobijenu smesu rasporedite u tri jednaka pleha prečnika oko 20-25 cm, prethodno namazana.

Kore pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 10 stepeni oko 20-30 minuta (proverite čačkalicom za zube).

Sačekajte da se da se ohladi dobro i tek onda počnite da slažete tortu.

Stavite koru i namažite šlagom, ponovo kora, šlag itd.

Tortu namažite kremom od pavlake, ukrasite jagodama ili kriškama banane i prelijte čokoladom i pavlakom rastopljenim na pari.

Tortu od pavlake ostavite u frižider minimum 4-5 sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: