Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Kiseli kupus sa pirinčem i kobasicama u đuvečari

Kiseli kupus sa pirinčem i kobasicama u đuvečari

Kiseli kupus sa pirinčem i kobasicama u đuvečari
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Jedna kombinacija za prave ljubitelje! Ostaje samo da sipamo domaće vino i da kažemo nazdravlje!"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica, srednja
  • pirinač - 150 g
  • ulje - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • lovorov list - 3 - 4 listića
  • kobasice - 4 komada
  • sok od kupusa - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus sa pirinčem je omiljena kombinacija, ali sa kobasicom recept postaje još lepši.

Poređajte kiseli kupus na uske tračice.

Stavie ga u glineni đuveč.

Dodajte ulje, 1/2 šolje vode, sok od kupusa i alevu papriku.

Izmešajte, poklopite poklopcem i stavite đuvečaru u rernu.

Uključite na 200 stepeni i pecite otprilike 30 minuta.

Skinite poklopac, stavite prethodno opran pirinač u kupus. Izmešajte.

Odozgo poređajte kobasice, dodajte lovorov list.

Ponovo poklopite posudu i vratite je nazad u rernu.

Pecite dok pirinač ne bude gotov.

Na kraju pečenja sklonite poklopac, okrenite kobasice i dopecite.

Jednostavan i veoma ukusan kiseli kupus sa pirinčem i kobasicama u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: