Način pripreme
Biće vam potrebna tepsija prečnika 20 cm.
Priprema:
Žumanca i belanca se odvoje. U žumanca se dodaju svi ostali sastojci i muti se. Postaje gusti, tako i treba da bude.
Belanca se mute u sneg. Zatim se u delovima dodaje u smesu sa žumancima. Meša se špatulom. Dobija se vazdušasta smesa. Smesa se podeli na 2 jednaka dela od kojih se peku dve posebne kore za tortu. Ili se odjenom ispeče i posle raseče.
Tepsija se oblaže papirom za pečenje. Papir se namaže sa malo maslaca. Smesa za koru za tortu se sipa u tepsiju. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 25 minuta.
Svaka kora se zaliva sa malo bademovog ili drugog mleka.
Za krem umutite tečnu pavlaku sa vanilom i zaslađivačem dok ne dobijete čvrst krem. Dodajte i maskarpone i dobro promešajte.
Na kraju se stastavlja keto trota tako što se naizmenično slažu kora i krem. Ukrašava se po vašem izboru.