Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keto torta sa bademima

Keto torta sa bademima

ValeriaValeria
Šef kuhinje
22794580188
Keto torta sa bademima
Fotografije: Valeria
1 / 4
02/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Torta je previše dobra da je ne probate I da niste na keto dijeti, s prvim zalogajem ćete se zaljubiti"

Potrebni sastojci

  • Sastojci za kore
  • jaja - 6 komada /M veličina/
  • krem sir - 80 g
  • kravlji maslac - 30 g, meki
  • zaslađivač - 60 g /izjednačava se sa 60 g šećera/
  • prašak za pecivo - 8 g
  • tečna vanila - 1 kašičica
  • bademovo bršno - 150 g
  • Za krem
  • tečna pavlaka - 250 ml, više od 30% masti
  • maskarpone - 250 g ili krem sir
  • tečna vanila - 1 kašičica
  • zaslađivač - 60 g /izjednačava se sa 60 g šećera/
* merne jedinice

Način pripreme

Biće vam potrebna tepsija prečnika 20 cm.

Priprema:

Žumanca i belanca se odvoje. U žumanca se dodaju svi ostali sastojci i muti se. Postaje gusti, tako i treba da bude.

Belanca se mute u sneg. Zatim se u delovima dodaje u smesu sa žumancima. Meša se špatulom. Dobija se vazdušasta smesa. Smesa se podeli na 2 jednaka dela od kojih se peku dve posebne kore za tortu. Ili se odjenom ispeče i posle raseče.

Tepsija se oblaže papirom za pečenje. Papir se namaže sa malo maslaca. Smesa za koru za tortu se sipa u tepsiju. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 25 minuta.

Svaka kora se zaliva sa malo bademovog ili drugog mleka.

Za krem umutite tečnu pavlaku sa vanilom i zaslađivačem dok ne dobijete čvrst krem. Dodajte i maskarpone i dobro promešajte.

Na kraju se stastavlja keto trota tako što se naizmenično slažu kora i krem. Ukrašava se po vašem izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: