Način pripreme
Mikserom mutite jaja i šećer dok se ne pretvore u penu. Dodajte maslac, brašno, vanilu, pavlaku i prašak za pecivo, mešajte.
Gotovu smesu sipajte u nauljeni kalup sa pokretnim dnom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni 25 minuta.
Za gornji deo stavite maslac, med i šećer u šerpu i promešajte dok se ne istopi na slaboj vatri. Dodajte bademe i ostavite da se lagano ohladi.
Izvadite koru iz rerne i prelijte je smesom od meda i badema, ravnomerno je rasporedite.
Ponovo stavite u rernu, pecite još 20 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite koru da se ohladi.
Uzmite ohlađenu koru iz kalupa i isecite na dva, tako da dobijete dve kore.
Jednu koru vratite nazad u kalup i odozgo sipajte krem. Stavite i drugu koru na krem, bez iskrivljivanja njegovog oblika.
Tortu sa bademima stavljate u frižider da se odmori na barem 2-3 sata. Nakon toga je vadite iz kalupa i servirate. Prijatno!
Torta sa bademima i kremom od pavlake je gotova.
Komentari