Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa karamelizovanim lukom

Pileće šnicle sa karamelizovanim lukom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pileće šnicle sa karamelizovanim lukom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Majstorsko delo, koje je uživanje za sva čula"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 4 komada, od buta
  • biber - po želji
  • so
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • belo vino - 100 ml
  • limun - 1 komad
  • med - 1 kašika
  • origano - 1 kašičica
  • za luk
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • crveni luk - 5 glavica
  • balzamiko sirće - 4 kašike
  • šećer - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Izlupajte pileće šnicle. U činiji pomešajte maslinovo ulje sa sokom od limuna, biberom, solju, origanom, medom i vinom. Stavite meso u tepsiju, prleijte ga dobijenom smesom i stavite u zagrejanu renru da se peče oko 40 minuta na 180 stepeni.

Za to vreme napravite karamelizovani luk. Očistite i isecite luk na polumesece. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na ringli i stavite luk. Pržite dok ne porumeni, dok s vremena na vreme mešate.

Dodajte šećer, ponovo promešajte i ostavite ga da se karamelizuje, a na kraju dodajte so i balzamiko sirće i promešajte.

Neka se sve prži još nekoliko minuta, pa sklonite sa vatre. Pri serviranju stavite karamelizovani luk, preko pileću šniclu i preko posipajte peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: