Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa šitaki pečurkama

Pileće šnicle sa šitaki pečurkama

Petya StoinevaPetya Stoineva
Početnik
13641186
Pileće šnicle sa šitaki pečurkama
Fotografije: Petya Stoineva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Pileće šnicle sa šitaki pečurkama - jedinstvenog ukusa i drugačije od svih drugih šnicli koje ste ikada probali."

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 3 komada, od bataka
  • šutaki pečurke - 400 g
  • tamno pivo - 200 ml
  • beli luk - 1 glavica
  • biber - 1 supena kašika
  • kari - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • kajenski biber - 1 kašičica
  • med - 1 supena kašika
  • ulje - oko 60 ml
  • so - po ukusu
  • mirođija - 5 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Koristite pileće šnicle od bataka očišćene od kože i odvojene od kostiju.

Izlupajte i začinite solju.

Suve začine pomešajte sa medom i sa delom ulja i ovom smesom namažite šnicle.

Ostavite da se ohlade oko sat vremena i nakon toga pecite šnicle 30 minuta u umerenoj rerni, prelivene tamnim pivom.

Pečurke šitaki operite, isecite i posolite, dinstajte sa belim lukom i biberom 10 minuta.

Stavite u rernu u gotove šnicle i pecite još 10 minuta.

Prilikom serviranja na svaku šniclu stavite parče pečuraka, prelijte sosom iz pečenja i dodajte beli luk i mirođiju.

Pileće šnicle sa šitaki pečurkama - jedinstvenog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: