Način pripreme
Zagrejte rernu do 180 °C. Uverite se da su vam svi sastojci na sobnoj temperaturi pre nego što počnete.
Pravougaoni kalup za pečenje namažite maslacem ili obložite papirom za pečenje.
Prosejte zajedno brašno, prašak za pecivo i so u posudu.
Zajedno pomešajte prehrambenu boju i kakao u prahu.
U velikoj posudi umutite zajedno maslac i šećer na 2-3 minute ili dok smesa ne postane vazdušasta.
Razbijte jedno po jedno jaje.
Dodajte vanilu.
Dodajte 1/3 vaše smese od brašna u ostale sastojke i dobro izmešajte.
Pomešajte polovinu svežeg mleka, zatim drugu trećinu smese od brašna i nakon toga ostali deo mleka.
Na kraju dodaju i poslednju trećinu smese od brašna.
Pomešajte sirće i sodu za hleb u maloj čaši.
Dodajte obojenu smesu u testo i dobro izmešajte.
Sipajte 1/2 smese u tepsiju za pečenje i pecite koru otprilike 15-20 minuta.
Ponovite i sa ostalom smesom.
Ohladite kore.
Pomoću kalupa za kolačiće isecite srca.
Umutite slatku pavlaku pomoću miskera, dodajte kiselu pavlaku i krem sir.
Pomoću fišeka i odgovarajućeg šprica špricajte cvetiće na svaki od slatkih kolačića.
Stavite drugo srce i ponovo špricajte male cvetiće.
Pre posluživanja garnirajte komadićima jagoda, listićem sveže nane i voćnim topingom /od jagoda/.
Iznenadite svog voljenog desertom Zaljubljeno srce.