Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Desert Zaljubljeno srce

Desert Zaljubljeno srce

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5485k522
Desert Zaljubljeno srce
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
09/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
14
"Iznenadite svog voljenog desertom Zaljubljeno srce. Pre posluživanja garnirajte komadićima jagoda, listićima sveže mente i voćnim topingom."

Potrebni sastojci

  • [za korug
  • prosejano brašno - 2 1/2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • kakao u prahu - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1 kašičcia
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • poslastičarska boja - 1 kašičica, crvena
  • ulje - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • mlaćenica - 1 šolja, sveže mleko
  • belo osirće - 1 kašičica
  • Za krem
  • slatka pavlaka - 500 g
  • kisela pavlaka - 250 g
  • krem sir - 125 g
  • Za garniranje
  • jagode
  • menta - sveži listići
  • toping od jagoda
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu do 180 °C. Uverite se da su vam svi sastojci na sobnoj temperaturi pre nego što počnete.

Pravougaoni kalup za pečenje namažite maslacem ili obložite papirom za pečenje.

Prosejte zajedno brašno, prašak za pecivo i so u posudu.

Zajedno pomešajte prehrambenu boju i kakao u prahu.

U velikoj posudi umutite zajedno maslac i šećer na 2-3 minute ili dok smesa ne postane vazdušasta.

Razbijte jedno po jedno jaje.

Dodajte vanilu.

Dodajte 1/3 vaše smese od brašna u ostale sastojke i dobro izmešajte.

Pomešajte polovinu svežeg mleka, zatim drugu trećinu smese od brašna i nakon toga ostali deo mleka.

Na kraju dodaju i poslednju trećinu smese od brašna.

Pomešajte sirće i sodu za hleb u maloj čaši.

Dodajte obojenu smesu u testo i dobro izmešajte.

Sipajte 1/2 smese u tepsiju za pečenje i pecite koru otprilike 15-20 minuta.

Ponovite i sa ostalom smesom.

Ohladite kore.

Pomoću kalupa za kolačiće isecite srca.

Umutite slatku pavlaku pomoću miskera, dodajte kiselu pavlaku i krem sir.

Pomoću fišeka i odgovarajućeg šprica špricajte cvetiće na svaki od slatkih kolačića.

Stavite drugo srce i ponovo špricajte male cvetiće.

Pre posluživanja garnirajte komadićima jagoda, listićem sveže nane i voćnim topingom /od jagoda/.

Iznenadite svog voljenog desertom Zaljubljeno srce.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: