Srce krofne

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413924621034
Srce krofne
Fotografije: Boki Lazic
1 / 3
22/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Neka vaš svaki dan bude dan zaljubljenih sa ovim srcima"

Potrebni sastojci

  • meko brašno - 500 g
  • kvasac suvi - 1 kom.
  • jaje - 1 kom.
  • žumance - 3 kom.
  • mleko - 250 ml
  • šećer - 60 g
  • maslac - 60 g
  • vanilin šećer - 1 kom.
  • rum - 1 s.k.
  • so - prstohvat
  • ulje - za prženje
  • nutela
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejati brašno. Brašno i suvi kvasac spojiti u plastičnu posudu. Napraviti rupu u brašnu i u rupu staviti 3 žumanca i 1 jaje. Mešati drvenom kašikom kružno od sredine rupe ka krajevima posude.

Dodati mleko, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Nastaviti sa kružnim mešanjem. Rastopiti maslac i zajedno sa rumom staviti u smesu. Nastaviti sa kružnim mešanjem. Testo treba da naraste u toploj prostoriji.

Razvući testo na radni sto debljine 2cm. Modlama u obliku srca praviti oblike u testu. Sipati srca u vrelo ulje i peći sa obe strane. Špricem puniti krofne srca nutelom i svaku krofnu uvaljati u šećer u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: