Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Ljute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumaciju

Ljute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumaciju

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k123
Ljute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumaciju3 / 3
10/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Ukusne i jednostavne papričice koje otvaraju apetit"

Potrebni sastojci

  • šilja paprika - 400 g
  • beli luk - 2 glavice
  • sveža mirođija - 3 vezice
  • šećer - 3 kašičice
  • so - 3 kašičice
  • jabukovo sirće - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci su za 3 male teglice od 400 ml.

Ljute paprike se veoma dobro operu tako što se drške seku na pola.

Ređaju se u rešetkastu tepsiju ispod koje je druga tepsija da ne kaplje prilikom pečenja.

Rerna se zagreva na 220 stepeni. Paprike se peku 15 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni sa ventilatorom.

Kada se ispeku, stavljaju se u posudu sa poklopcem na 10 minuta da omekšaju.

Beli luk se očisti od ljuski. Sitno se nasecka.

Mirođija se očisti, opere i sitno nasecka.

U svaku teglu na dno se stavlja mirođija. Odozgo se posipa sitno naseckanim belim lukom. Nakon toga se ređa 1/3 ispečenih paprika.

Odozgo se ređa mirođija i na kraju sitno naseckan beli luk.

Dodaje se po 1 kašičica šećera i so u svaku teglu.

Kada su tegle napunjene, zalivaju se jabukovim sirćetom do grla tegle.

Dobro se zatvara poklopcima i okreće se nekoliko puta.

Čuva se u frižideru tako što se konzumira nakon 24 sata.

Ljute paprike sa jabukovim sirćetom za direktnu konzumaciju su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: