Način pripreme
Kako da napravimo ovu kupanu pitu.
U tiganj sa prečnikom malo većim od pogača stavljamo vodu - koliko je potrebno da pokrije lavaš. Kada uzavri, na kratko ubacujemo kore tako što ih okrećemo.
Ređamo u maslacem i uljem podmazanu tepsiju. Posipamo umućenim jajem i sirom - odokativno napravite smesu. Ja sam koristila 2 jaja i otprilike 100 grama sira.
Lavaš je 4 ili 5 pogača. Kada poređamo kore i smesu odozgo, rasečemo u krst i zalivamo uljem obilno u razreze.
Zalivamo ekonomičnu pitu ostalom smesom i vrućom vodom od kupanja kora. Plus još jedno jaje.
Pečem na 160 °C bez ventilatora dok ne bude gotovo.
To je to! Savršena kupana pita sa lavašom! Ono što treba da dodate je ko voli malo slanije, treba da doda so u smesu, ali mi ne volimo mnogo slano.