Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Pileći bataci u glinenoj posudi

Pileći bataci u glinenoj posudi

Pileći bataci u glinenoj posudi
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Jedinstvena đakonija su moji pileći bataci u glinenoj posudi!"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada
  • univerzalni začin - 1 pakovanje, miks za pileće meso
  • maslac - 50 g
  • ulje - 3 kašike
  • so
  • pečurke - 250 g
  • parmezan - za posipanje
  • pavlaka za kuvanje - 150 ml
  • peršun - svež
  • beli biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

U glinenu posudu stavite ulje i maslac.

Operite pileće batake, začinite ih solju i belim biberom. Poređajte ih u glinenu posudu.

Operite i očistite pečurke.

Isecite ih i dodajte u batake.

Rastvorite fiks prema uputstvu na pakovanju.

Dodajte i pavlaku.

Prelijte batake i poklopite posudu poklopcem.

Stavite glinenu posudu za pečenje u hladnu rernu, nakon čega uključite na 180 stepeni. Pecite oko sat piletinu u đuvečari.

Pre nego što je gotovo pospite parmezanom i zapecite kratko.

Pre serviranja, pospite svežim peršunom.

Jedinstvena đakonija su moji pileći bataci u glinenoj posudi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: