Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Lagan francuski desert sa jabukama

Lagan francuski desert sa jabukama

friends kitchenfriends kitchen
Početnik
23945
Lagan francuski desert sa jabukama
Fotografije: friends kitchen
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Lagani francuski desert ili kolač sa jabukama bez brašna, od koga opušteno možete da pojedete i drugo parče"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • jabuke - 500 g (oko 3 komada), očišćene i oljuštene
  • braon šećer - 100 g
  • sveže mleko - 120 ml
  • maslac - 3 kašike (kravlji, kokosov)
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • cimet
  • Za preliv
  • jaje - 1 komad
  • maslac - 40 g, istopljen
  • braon šećer - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se mute sa šećerom, svežim mlekom, maslacem, praškom za pecivo i cimetom u glatku smesu.

Jabuke se iseku na polumesece i dodaju se u smesu.

Sipa se u posudu za pečenje i peče se na visokoj temperaturi dok ne bude gotovo.

Za to vreme se sprema preliva za kolač od jabuke, pri čemu se svi sastojci dobro promešaju.

Gotov dezert se preliva i peče još 15 minuta.

Lagani francuski desert sa jabukama može da se servira sa kiselim mlekom i namrvljenim koštunjavim voćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Recept je nedovoljno precizan za neiskusne kuvarice. Prvi pokušaj sam bacila. Ne piše kako se jaja mute, odvojeno belance, pa žumance? Ne piše da li otopljen
08.09.2024 13:41