Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Desert sa jabukama i hlebom

Desert sa jabukama i hlebom

Desert sa jabukama i hlebom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Da li želite da vam pokažemo kako se pravi desert jedinstvenog ukusa, bez mešnja, i to samo za minut?"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1 kg
  • hleb - 12 tost, deblji
  • šećer - 150 g
  • maslac - 150 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • cimet
  • limun - 1/2 (sok)
* merne jedinice

Način pripreme

Skinite korice od hleba i poređajte u pleh. Namažite svaku krišku maslacem i pospite šećerom. Kašikom ih polijte toplim mlekom.

Oljuštite jabuke, očistite od semenki i isecite na kockice.

U tiganju rastopite maslac, dodajte jabuke i iscedite sok 1/2 limuna. Stavite šećer, i od njega odvojite 4 kašičice.

Propržite jabuke dok ne omekšaju, ali da se ne izgnječe i skinite sa vatre. Pleh iz rerne pospite prezlom.

Uz pomoć spatule premestite polovinu kriški hleba. Preko svake stavite jabuke i prekrijte drugom kriškom. Vi procenite koliko redova će biti.

Pospite šećerom koji ste odvojili i cimetom. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: