Lagan desert sa jabukama

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
16/08/2019
"Uz brigu za figuru i bez kompromisa sa ukusom - izuzetan desert sa svežim ukusom jabuka "
Priprema20 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano333
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jabuka - 1 komad, velika
  • kiselo mleko - 400 g
  • vanila - 1 kesica
  • keks - 6 komada, sa ukusom maslaca
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite posudu u frižider do trenutka u kome će vam biti potrebna.

Oljuštite, očistite i isecite jabuku na kocke i skuvajte je na pari dok ne omekša (tako se sačuva veći deo vitamina, nego kad se kuva).

Gotove omekšale jabuke pasirajte u pire, ostavite da se ohladi.

U kesu namrvite keks pomoću oklagije.

Nakon što se pire ohladi, rasporedite ga na dno dve staklene čaše, pospite sa dosta cimeta.

Preko njih rasporedite namrvljen keks i prelijte hladnim kiselim mlekom sa vanilom.

Dekorišite posipajući sa malo namrvljenog keksa i preostalim cimetom.

Stavite desert sa jabukama u frižider na oko 30 minuta pre serviranja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
16.08.2019 18:15
Lagano,a ukusno
0
0