Način pripreme
Oljuštite šargarepu, isecite na parčiće i stavite u blender zajendo sa prstohvatom soli, prstohvatom vanilin šećera i 40-50 ml mleka. Sameljite na visokoj brzini dok se ne stvori kašica.
Razbijte unutra dva haha, sipajte preostalo mleko, prašak za pecivo i aromatizujte sa malo cimeta po želji.
Kukuruzno brašno ima specifičniji i oštar ukus, na u kom slučaju neprijatan, ali je dobro da se malo zamaskira sa cimetom i vanilom.
Umutite u glatku i homogenu smesu. Ostavite testo za palačinke da odstoji 10 minuta. Ako vam se nakon toga učini gusta, sipajte još malo mleka ili vode.
Pecite palačinke od šargarepe sa obe strane u namazanom tiganju sa nelepljivim dnom. Ja ih pravim manje - tip američke palačinke, dobija se 11-12 komada. Vazdušaste, mekane i ukusne američke palačinke! Za više - duplirajte sastojke.
Servirajte sa domaćim slatkom po izboru.