Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Američke palačinke»Palačinke od šargarepe sa kukuruznim brašnom

Palačinke od šargarepe sa kukuruznim brašnom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Palačinke od šargarepe sa kukuruznim brašnom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
11
"Vazdušaste, mekane i ukusne palačinke od šargarepe sa kukuruznim brašnom! Za više - jednostavno duplirajte sastojke."

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 100 g (1 komad)
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 165 ml
  • kukuruzno brašno - 80 g (od blanširanog kukuruza)
  • so - 1 prstohvat
  • vanilin šećer - 1 prstohvat
  • cimet - 1 prstohvat, po želji
  • prašak za pecivo - 3 g
  • ulje - za mazanje tiganja
  • slatko - po izboru, za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite šargarepu, isecite na parčiće i stavite u blender zajendo sa prstohvatom soli, prstohvatom vanilin šećera i 40-50 ml mleka. Sameljite na visokoj brzini dok se ne stvori kašica.

Razbijte unutra dva haha, sipajte preostalo mleko, prašak za pecivo i aromatizujte sa malo cimeta po želji.

Kukuruzno brašno ima specifičniji i oštar ukus, na u kom slučaju neprijatan, ali je dobro da se malo zamaskira sa cimetom i vanilom.

Umutite u glatku i homogenu smesu. Ostavite testo za palačinke da odstoji 10 minuta. Ako vam se nakon toga učini gusta, sipajte još malo mleka ili vode.

Pecite palačinke od šargarepe sa obe strane u namazanom tiganju sa nelepljivim dnom. Ja ih pravim manje - tip američke palačinke, dobija se 11-12 komada. Vazdušaste, mekane i ukusne američke palačinke! Za više - duplirajte sastojke.

Servirajte sa domaćim slatkom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: