Način pripreme
Pirinčane galete se izlome i stavljaju u nutribulet da se veoma sitno izmrve, skoro kao brašno.
Dodaje se protein u prahu, pekmez od rogača i smesa se dobro izmeša.
Dodajemo malo po malo svežeg mleka i meša se kašikom. U početku treba da se dobiju mrve. Sada je trenutak da pazimo sa dodavanjem mleka. Treba da bude lepljivo, ali ne kašasto testo!
Odmerimo celu količinu smese i podelimo je (pomoću kuhinjske vage) na 10 komada loptica. Svaka loptica se stavlja u silikonski kalup (sa odvojenim gnezdima, ili ako ih nemate, možete koristite i pojedinačne) i širi se po dno.
Uzmite crnu čokoladu, izlomite je i stavite je u kesu. Zavežite kesicu i stavite je na minutu, dve u čašu vruće vode da se istopi. Makazama odsecit ejedan kraj kesice i rasporedite tečnu čokoladu u sve kalupčiće.
Stavite na otprilike sat vremena u zamrzivač da se stegnu.
Štanglice izvadite iz silikonskih kalupa i uživajte u njima!
Čuvajte ih u kutiji nekoliko dana u frižideru.
Odgovarajući dorućak ili desert za sve koji su na ishrani prema Zoni. Svaka štanglica ima po 1 BPVM
Recept je preuzet od blogerke Valentine Aleksieve sa stranice i za Balanrisanu ishranu po zoni.
Proteinske sirove štanglice od pirinčanih galeta i čokolade su gotove.