Način pripreme
Predlažemo da počnete nedelju ukusno, sa jednim laganim voćnim kolačem sa pirinčanim brašnom, bez glutena, ali jako ukusan!
Prvo treba da umutite jaja sa šećerom, dodajte kiselo mleko sa praškom za pecivo, vanilin šećer, ulje, cimet i brašno. Ja mutim žicom, ali može i mikserom.
Dobijamo testo za kolač, malo ređe nego uobičajeno, ali ne dodajemo više brašna.
Sipamo u pleh prečnika 28 cm obilno namazan maslacem ili uljem.
Poređamo odozgo preko kolača kriške jabuka ili trešnje iz kompota bez koštica. Nisam slikala, mnogo je lep.
Pečemo u umerenoj rerni dok ne bude gotov, proverimo čačkalicom za zube, kod mene je 180 stepeni oko 25 minuta. Pratite, pečenje zavisi od rerne.
Gotov kolač sa jabukama posipamo šećerom u prahu!
Veoma ukusan!
Pribajte moj kolač sa pirinčanim brašnom!
Želim vam lep dan!