Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Janija sa koprivom i leblebijom

Janija sa koprivom i leblebijom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Janija sa koprivom i leblebijom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 7
28/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Jednostavna i zdrava, a i veoma ukusna - ovu janiju sa koprivom i leblebijom možete jesti bez griže savesti u ovo doba godine"

Potrebni sastojci

  • leblebija - 400 g, skuvana (konzervirana)
  • ulje - 5 supenih kašika
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 2 komada
  • kopriva - 150 g, vrhovi
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • crni biber
  • so
  • divlja nana
  • selen
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite koprivu i blanširajte je u ključaloj vodi 1-2 minute koliko je potrebno da omekša. Zatim je ocedite i sitno naseckajte.

Takođe naseckajte luk i šargareep.

Zagrejte ulje i dinstajte luk i šargarepe nekoliko minuta.

Dodajte skuvanu i oceđenu leblebiju, kašiku brašna, alevu papriku i crni biber i izmešajte.

Sipajte otprilike litar vruće vode i ostavite posnu janiju da se krčka 15 minuta.

Zatim dodajte koprivu, svežu divlju nanu i selen, kao i so po ukusu.

Posnu janiju sa koprivom i leblebijom kuvajte još 10 minuta, nakon čega je servirajte.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: