Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Dinstani spanać sa lukom i sa poširanim jajima

Dinstani spanać sa lukom i sa poširanim jajima

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
8422
Dinstani spanać sa lukom i sa poširanim jajima1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Evo gurmanskog predloga sa spanaćem i jajima, dostojnog kuhinje otmenog restorana"

Potrebni sastojci

  • spanać - 2 kg
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • jaja - 8 komada
  • maslac - 50 g
  • jabukovo sirće - 1 kašika
  • biber - po ukusu
  • so - 3 kašičica, krupna
  • Za prilog
  • krompir
  • pečurke
  • kravlji maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać očistite, uklonite drške, stavite u ključalu vodu sa 2 kašičice soli i nakon što voda provri, blanširajte 5 min.

Blanširani spanać ocedite, potopite u hladnu vodu, a po potrebi dodajte kockice leda da prestane da se kuva i spanać će zadržati zelenu boju.

Iscedite ga rukom da ne ostane voda i ostavite po strani.

Jaja slomite u tanjir i jedno po jedno ubacite u lonac sa dva litra ključale vode sa sirćetom, a posle 4 minuta izvadite rešetkastom kašikom i isecite im „brade“ da bi dobila lep oblik.

U šerpi istopite maslac, sipajte spanać i izgnječeni beli luk, dinstajte 5 minuta, mešajući drvenom kašikom, posolite i pospite biberom.

Vrući dinstani spanać podelite na 4 tanjira, na vrh stavite po 2 jaja po porciji i poslužite sa pečurkama dinstanim na maslacu i krompirom.

Ako volite spanać, isprobajte naše recepte za spanać sa pirinčem, ukusno zapečeno jelo od spanaća ili našu supu od spanaća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: