Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Američke palačinke»Dorajaki - japanske palačinke sa pastom od pasulja

Dorajaki - japanske palačinke sa pastom od pasulja

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5201722k
Dorajaki - japanske palačinke sa pastom od pasulja
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Dorajaki ili prženi gong je japansko jelo napravljeno od dve mekane palačinke spojene sa Anko pastom. Punjenje se priprema od..."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 70 g
  • med - 1 kašika
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • voda - 50 ml + 1 - 3 kašike
  • brašno - 130 g
  • ulje - 1 kašika
  • anko - 100 g (slatka pasta od crvenog pasulja)
* merne jedinice

Način pripreme

Dorajaki ili Prženi gong - japansko jelo napravljeno od dve vazdušaste palačinke spojene sa Anko pastom. Fil se pravi od kuvanog crvenog pasulja zaslađenog šećerom.

U posudi mikserom umutite jaja sa šećerom i medom dok ne pobele, oko 3 minuta. Med treba da bude tečan. Rastvorite sodu bikarbonu u vodi i dodajte u smesu.

Dodajte prosejano brašno i mešajte dok se ne dobije homogeno testo. Pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite 30 minuta.

Zatim dodajte 1-3 kašike vode i promešati. Testo ne bi trebalo da bude ni previše gusto, ni previše tekuće.

Zagrejte tiganj i lagano ga premažite uljem. Ujednačena braon boja vazdušastih palačinki može se postići samo kada je sloj ulja u tiganju što tanji.

Na sredinu tiganja, kašikom sipajte testo da napravite palačinku prečnika oko 8 cm. Pecite na laganoj vatri.

Kada se na površini palačinke pojave mehurići, odmah okrenite i pržite oko 10-20 sekundi. Testo je dovoljno za 8-10 japanskih palačinki.

Zalepite palačinke dve po dve sa Anko pastom.

Poslužite tople Dorajaki palačinke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: