Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Jagnjeći kotleti sa pečenim paradajzom i pastom od pasulja

Jagnjeći kotleti sa pečenim paradajzom i pastom od pasulja

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k104
Jagnjeći kotleti sa pečenim paradajzom i pastom od pasulja
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 2
06/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
85 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Jedemo i pitamo se - da li je jagnjetina uvek bila tako ukusna ili postoji neka Uskršnja magija"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći kotleti - 1 kg
  • paradajz - 600 g, oljušten, iz konzerve
  • dimljena aleva paprika - 1 kašika
  • suvi ruzmarin - 1 kašika
  • suva majčina dušica - 1 kašika
  • suvi bosiljak - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • maslinovo ulje
  • biber
  • so
  • Za predjelo od belog pasulja
  • beli pasulj za salatu - 1 tegla
  • mladi luk - 2 struka
  • mladi beli čuk - 2 struka
  • peršun - 1/2 vezice
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • suva nana - 1 kašika
  • vinsko sirće - 1 - 2 kašike
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite paradajz iz konzereve u posudu za pečenje. Začinite suvim bosiljkom, majčinom dušicom i origanom.

Dodajte so, biber i ljutu alevu papriku po ukusu. Pospite kašikom šećera, da balansirate kiseli ukus paradajza i promešajte da rasporedite sve zaćine.

Prebacite posudu u rernu na 150 stepeni i pecite sat dok paradajz ne dehidrira potpuno i ne dobije gustu konzistenciju, sličnu pasti.

Začinite i jagnjeće kotlete bosiljkom, majčinom dušicom i origanom. Dodajte so, biber i ljutu alevu papriku po ukusu. Prelijte maslinovim uljem i utrljajte rukama da rasporedite začine. Zagrejte maslac u tiganju u zapecite kotlete sa svih strana.

Kada kotleti postanu zlatasti, sklonite posudu sa ringle i namažite ih obilno pastom od pečenog paradajza. Prebacite posudu u rernu na 180 stepeni 20-25 minuta.

Dok se jagnjetina peče, pripremite pastu od pasulja. Sipajte teglu belog pasulja za salatu u blender, dodajte mladi luk i beli luk i pola vezice peršuna.

Začinite suvom nanom, dimljenom alevom paprikom, solju i biberom. Dodajte maslinovo ulje i vinsko sirće i blendujte u gladak pire.

Garnirajte jagnjeće kotlete sa pastom od pečenog paradajza u kobinaciji sa aromatičnom pastom od pasulja i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: