Način pripreme
Stavite paradajz iz konzereve u posudu za pečenje. Začinite suvim bosiljkom, majčinom dušicom i origanom.
Dodajte so, biber i ljutu alevu papriku po ukusu. Pospite kašikom šećera, da balansirate kiseli ukus paradajza i promešajte da rasporedite sve zaćine.
Prebacite posudu u rernu na 150 stepeni i pecite sat dok paradajz ne dehidrira potpuno i ne dobije gustu konzistenciju, sličnu pasti.
Začinite i jagnjeće kotlete bosiljkom, majčinom dušicom i origanom. Dodajte so, biber i ljutu alevu papriku po ukusu. Prelijte maslinovim uljem i utrljajte rukama da rasporedite začine. Zagrejte maslac u tiganju u zapecite kotlete sa svih strana.
Kada kotleti postanu zlatasti, sklonite posudu sa ringle i namažite ih obilno pastom od pečenog paradajza. Prebacite posudu u rernu na 180 stepeni 20-25 minuta.
Dok se jagnjetina peče, pripremite pastu od pasulja. Sipajte teglu belog pasulja za salatu u blender, dodajte mladi luk i beli luk i pola vezice peršuna.
Začinite suvom nanom, dimljenom alevom paprikom, solju i biberom. Dodajte maslinovo ulje i vinsko sirće i blendujte u gladak pire.
Garnirajte jagnjeće kotlete sa pastom od pečenog paradajza u kobinaciji sa aromatičnom pastom od pasulja i servirajte.