Način pripreme
U dublju šerpu poređati jaja i sipati vodu.Potrebno je da sva jaja budu u vodi.
Dodati jednu kašiku soli i staviti na vatru.
Kuvati desetak minuta zavisno od toga želite li tvrdo kuvana jaja ili ne.
Skuana jaja ocediti i ostaviti da se dobro osuše i ohlade.
U kuhinjski ubrus zaviti svako jaje.
Boje za jaja izručiti u zasebne činijice, u svaku dodati po jednu kašičicu alkoholnog sirćeta i po jednu kašičicu vode.
Izmešati, pa pomiću štapića za uši utapkavati boje po ubrusu tako da ubrus bude u potpunosti prekriven bojama.
Na ruke staviti rukavice, pa svako ofarbano jaje protrljati rukama i ostaviti da odstoje sat vremena.
Zatim ukloniti kuhinjski ubrus i jaja premazati uljem.
Šarena uskršnja jaja složiti na tacnu ili u korpicu.
Savet: Možete kombinovati i više boja. Koristila sam četiri boje. Srećan Uskrs!