Način pripreme
Klasična verzija ove ukusne salate od kupusa je samo kupus, šargarepa i pavlaka, ali uvek možete dodati i druge proizvode.
Salata od kupusa sa pavlakom može se poslužiti za ručak uz ćuftice ili za večeru sa ribom. Lagana je i korisna, ali i veoma laka.
Potrebno je minimalno vreme za pripremu. Jelo nikako ne možete pokvariti, ali lako možete poboljšati ukus: dodavanjem začinskog bilja ili paprike, kukuruza, krastavca, jabuke itd.
Imaće još više vitamina, pojaviće se nove boje, a recept će ostati skoro isti.
Ako je sušeno voće tvrdo, potopite ga nekoliko minuta i osušite papirnim ubrusom.
Kupus je sitno isečen. Šargarepu narendajte na krupno, oljuštenu jabuku takođe na krupno rende.
Suvo voće se iseče na tanke trake.
Sve izmešati, začiniti sokom od limuna i pavlakom.
Salatu od kupusa ukrašavamo povrćem po želji. Uživajte u ovoj laganoj i prijatnoj salati iz ruske klasične kuhinje.